top of page
Det började i mellanstadieåldern med Carl Kylberg. På en skolresa till länsmuséet i Östersund, fick jag se en reproduktion, eller om det bara var en affisch av hans "Stilla kväll". En målning som med två färger och några få skissartade penseldrag kunde flytta mig från museigolvet till ekan på sjön, ensam en sen sommarkväll på väg hem från fiske. Komplett med dofter, dimma, tystnad och sovande svärtor flytande som små bojar.
Då, på den skolresan, fattade jag för första gången att mina minutiösa kopieringar av grankvistar på teckningslektionerna i skolan, inte är vad bildkonst handlar om.

Många år senare försöker jag fortfarande komma fram till något i stil med det jag lärde mig på den där skolresan. Och förstå hur jag ska kunna förmedla/kommunicera, överföra, till andra.


Efter ett yrkesliv som industrifotograf och produktion av hundratusentals bruksbilder, har det blivit så att fotografisk bild är en lika naturlig del av mitt arbete som andra tekniker, men inte alltid förstahandsvalet. Bilden styr valet av verktyg. Klicka på Blogg för att få aktuell information om du vill veta vad jag håller på med idag.
bottom of page